Přestože se jedná o levné zařízení s fotoaparátem s jedním objektivem, iPhone SE nabízí podporu pro režim Portrét, který je k dispozici prostřednictvím výkonného čipu A13 Bionic.



Je to první iPhone, který nabízí tuto možnost výhradně pomocí softwarových technik namísto hardwaru, což podnítilo vývojáře aplikace Halide, aby se více podívali na to, jak to funguje. iPhone SE‌ je vybaven stejným kamerovým senzorem jako iPhone 8, ale dokáže mnohem více, protože umí vytvořit režim Portrét pomocí 2D obrazu. Jak upozorňuje vývojář Halide Ben Sandofsky, iPhone XR má také fotoaparát s jedním objektivem s podporou režimu Portrét, ale ‌vytváří jej pomocí hardwaru.

To u ‌iPhone SE‌ není možné, protože starší snímač fotoaparátu tuto funkci nepodporuje. Portrétní režim ‌na iPhone SE‌ je poněkud omezený, protože pracuje pouze s lidmi, což je způsobeno neuronovou sítí, která tuto funkci napájí. Při zachycení obrazu v režimu Portrét bez osoby selže různými způsoby, protože nemůže vytvořit přesnou odhadovanou hloubkovou mapu.