Rozbité displeje, baterie na pokraji kolapsu, nefunkční Home Button. Právě tohle jsou nejčastější práce všech servisů v České Republice. Došli jsme k závěru, že 80% všech oprav iPhonů jsou nejčastěji od řady 5 až po řadu 8.



Pouze Zbylých 20% jsou opravy modelů X a 11. Mohou za to částečně pořád vysoké náklady na opravu, například kdyby jste chtěli vyměnit displej na iPhone XS vytasíte z peněženky někdy dokonce i 9 tisíc Kč. Za displej například u řady 8 a 7 zaplatíte pouhých 1500-1700 Kč. u modelů Plus už se jedna i o 2 tisíce.

Zjistili jsme, že lidé s prasklým displejem u novějších modelů, raději nechají svůj telefon vykoupit a poté si zakoupí nový starší model, vyjde je to totiž finančně levněji než dávat spoustu peněz do opravy.

Co se týče baterií, zatím je o výměnu opravdu nízký zájem, baterie už jsou přece jenom na jiné úrovni než předešlé modely a mají daleko větší výdrž. Podle našich teorií k přibývajícímu počtu výměn baterií dojde v roce 2021-2022.

Pokud vlastníte například poškozený iPhone X raději opravu neupřednostňujte, Letošní model SE nabízí mnohem větší možnosti a za skvělou cenu! Jediná věc, která vám možná bude chybět je Face ID.