Na konci tohoto měsíce odstoupí prezident Beats Luke Wood a podle CNET šéf Apple Music Oliver Schusser bude mít přidáno do svých povinností i dohled nad hardwarem Beats. Apple veřejně neoznámil nadcházející změnu, ale šéf služeb Apple Eddy Cue nedávno zaslal zaměstnancům Apple e-mail s potvrzením. Cue ve svém e-mailu poznamenal, že přechod již nějakou dobu funguje a Apple zůstává „oddaný značce Beats“.



Wood se oficiálně připojil k Beats jako prezident a hlavní provozní ředitel v roce 2011 a nadále dohlíží na hardwarový obchod Beats od akvizice Beats společností Apple v roce 2014.

Zatímco Beats Music se rychle změnilo, aby se z toho později stala služba „Apple Music“, tak Apple dosud držel cennou značku hardwaru Beats odděleně a v posledních měsících vydala několik nových a aktualizovaných modelů sluchátek, včetně Powerbeats, Powerbeats Pro a Solo Pro.

Společnost Apple se však stále více pouštěla na trh se sluchátky s AirPodsAirPods Pro a úniky o dalších připravovaných produktech, včetně sluchátek do uší, které by přímo konkurovaly některým z vlajkových produktů vyšší třídy společnosti Beats.