Čas od času slýcháme o lidech, kterým Apple Watch pomohly zachránit život. Podobnou zkušenost má také Dan Pfau poté, co omdlel a tvrdě se udeřil hlavou o podlahu. Není to poprvé, co byl zachráněn díky svým Apple Watch.



Před dvěma lety byl Pfau zachráněn po nehodě na kole poté, co Apple Watch vytočily 911. Zmiňuje, že se probudil v sanitce, aniž by si pamatoval, jak se tam dostal. „Pfau si ani nevzpomíná na vytočení 911, protože to neudělal. Apple Watch ano,“ uvádí zpráva s odkazem na funkci detekce pádu představenou u Apple Watch Series 4 v roce 2018. Tentokrát však byl incident ještě vážnější. Pfau omdlel, udeřil se hlavou o podlahu z tvrdého dřeva a začal výrazně krvácet.

Když cítil bolest a nemohl se hýbat, rychle pomocí funkce diktování na Apple Watch zavolal své ženě, která byla v tu dobu naštěstí doma. Jeho Apple Watch tentokrát nevytočily 911, protože Pfau, stále při vědomí a klepl na Apple Watch na ikonu, aby naznačil, že je v pořádku. „Předpokládal jsem, že to není tak vážné, což je moje přirozená reakce,“ řekl. Když si ale uvědomil, že není v pořádku, spustil Pfau aplikaci, klepl na ikonu mikrofonu a nadiktoval zprávu své ženě, která byla dole. Pfau měl na hlavě ránu na devět stehů a zlomeniny obratlů. „Doktoři říkali, že jsem měl obrovské štěstí, že jsem neochrnul,“ řekl.