Apple představil funkci, která umožňuje vydavatelům převést jejich knihy do zvukové podoby pomocí AI. Tato funkce  byla poprvé oznámena v prosinci prostřednictvím webové stránky Apple Books for Authors.



Ukázky hlasů dostupných speciálně pro tuto funkci jsou k dispozici na stejné webové stránce. Stále více milovníků knih poslouchá audioknihy, ale jen zlomek knih je převeden na zvuk a miliony titulů tak zůstávají nevyslyšeny. Mnoho autorů – zejména nezávislých autorů a autorů spojených s malými vydavateli – není schopno vytvářet audioknihy kvůli nákladům a složitosti produkce. Díky nové funkci je vytváření audioknih přístupnější pro všechny, což pomůže uspokojit rostoucí poptávku tím, že zpřístupní více knih pro posluchače.

Různé hlasy AI jsou k dispozici pro různé žánry a tato funkce je v tuto chvíli dostupná pouze pro některé žánry, ale v budoucnu budou přidány další. Apple říká, že vytvoření a schválení audioknihy s umělou inteligencí může trvat až jeden měsíc, což naznačuje, že prochází kontrolou. Vydavatelé mohou vedle verze namluvené umělou inteligencí nabízet také tradiční audioknihu.