Společnost Nanoleaf, známá svou řadou světelných panelů, žárovek a pásků s podporou HomeKit, na veletrhu CES 2023 představila několik nových doplňků kompatibilních s Matter, které mají vyjít v roce 2023.



Modulární stropní svítidlo Nanoleaf Skylight je podobné nástěnným panelům Nanoleaf, ale je navrženo pro použití na stropě. Skylight obsahuje čtvercové LED panely, které lze nastavit na jednu z 16 milionů barev a uspořádat je do více designů. Stejně jako všechny produkty Nanoleaf se Skylight připojuje k nastavení chytré domácnosti přes WiFi a nabízí integraci Rhythm Music, zrcadlení obrazovky, světelné scény a skupinové scény. Podporuje Matter (a proto funguje s HomeKit) a navíc funguje jako Thread Border Router pro zlepšení konektivity ostatních Thread zařízení.

Nanoleaf také představil 4D TV Smarter Kit, který obsahuje světelný pásek Lightstrip kompatibilní s Matter, který lze připojit k televizoru a detekuje, co je na vašem televizoru, a přizpůsobuje světla obsahu. Lightstrip má 50 samostatných zón a je dodáván ve dvou délkách pro 55″ až 65″ TV a 70″ až 80″ TV. Lightstrip může zrcadlit TV a může také synchronizovat všechny produkty osvětlení Nanoleaf v místnosti.

Již brzy plánuje Nanoleaf vydat nové světelné proužky a žárovky s podporou Matter (A19, BR30, GU10), které budou schopny pracovat s ‌HomeKit‌ a dalšími platformami pro chytré domácnosti s podporou Matter. Celá řada světelných panelů obdrží podporu Matter později v průběhu roku.