Zatímco Apple v roce 2023 představí pravděpodobně spoustu nových zařízení, existuje nejméně šest nových produktů, u kterých neočekáváme, že by je společnost letos vydala. V dnešním článku si ukážeme, které produkty letos vydány pravděpodobně nebudou.



Očekává se, že některá zařízení napříč mnoha klíčovými produktovými řadami, včetně iPhonu, iPadu, Macu, Apple TV a AirPods, zůstanou v roce 2023 neaktualizována a je pravděpodobné, že velký počet zařízení, která jsou nyní v prodeji, se budou prodávat i letos.

AirPods Pro třetí generace

Je velmi nepravděpodobné, že Apple letos vydá AirPods Pro třetí generace kvůli relativně nedávnému vydání ‌předchozího modelu. AirPods Pro druhé generace‌ byly vydány v září loňského roku a nabízí vylepšení aktivního potlačení hluku, režim propustnosti, čip H2, vylepšení výdrže baterie, dotykové ovládání hlasitosti, odolnost proti potu a vodě IPX4, čip U1 pro přesné vyhledávání a další. AirPods Pro druhé generace byly vydány‌ 35 měsíců po vydání předchozí generace, což také naznačuje, že může trvat dlouho, než budou vydány nové. Zdá se, že se Apple zaměřuje na vydání pouze jednoho modelu AirPods každý rok a AirPods Max jsou další na řadě. To znamená, že AirPods Pro‌ třetí generace ‌možná budou vydány až v roce 2025. 

iPhone SE čtvrté generace

O iPhonu SE čtvrté generace se hovořilo již mnoho, dokonce i před vydáním  modelu třetí generace, který byl vydán na začátku roku 2022 – stále to však vypadá, že zařízení tento rok vydáno nebude a možná bylo zcela zrušeno. Zdá se také, že Apple čeká dva až tři roky mezi vydáním nového modelu ‌iPhone SE‌, takže vydání v tomto roce je méně pravděpodobné. Také jsme mohli slyšet několik zpráv, že zařízení by mělo být vydáno v roce 2024, nikoli letos.

iPad Pro sedmé generace

iPad Pro nové generace je velmi očekávaným produktem‌, ale není pravděpodobné, že by byl vydán letos. Současný ‌iPad Pro‌ byl vydán v říjnu 2022 a obsahuje čip M2, Smart HDR 4, Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.3. Očekává se, že příští iPad Pro bude obsahovat čip ‌M3, který bude vyroben pomocí 3nm procesu TSMC, což přinese největší zvýšení výkonu a efektivity za několik let. První zařízení Apple s čipy ‌M3‌ se pravděpodobně neobjeví dříve než ve druhé polovině roku 2023, což zdánlivě vylučuje vydání nového ‌iPadu Pro‌ letos. Kromě toho, by nový iPad Pro měl obsahovat OLED displej, o kterém se mluvilo už více než rok. Apple čekal mezi roky 2021 a 2022 více než 18 měsíců, aby představil nový model a pokud by se podobný trend nyní opakoval, nový ‌iPad Pro‌ by byl vydán v květnu 2024.

Apple TV 4K čtvrté generace

Stejně jako ‌AirPods Pro‌, i ‌Apple TV‌ 4K se nedávno dočkala poměrně významné aktualizace v roce 2022. Apple TV‌ 4K třetí generace obsahuje čip A15 Bionic, nový design, podporu obsahu HDR10+, dvojnásobné úložiště a USB-C port na ovladači Apple TV Remote. Není také jasné, co dalšího by Apple mohl v tuto chvíli přinést do ‌Apple TV‌, aby nabídl smysluplný upgrade. Zprávy o ‌Apple TV‌ pro rok 2023 jsme neslyšeli, ale už nějakou dobu se objevují zprávy o kombinovaném zařízení Apple TV a HomePodu. Nezdá se však, že by toto zařízení bylo vydáno letos.

13palcový MacBook Air

Apple připravuje 15,2palcový ‌MacBook Air‌ s čipy M2 a M2 Pro, který by měl být vydán v polovině roku 2023. Zdá se proto nepravděpodobné, že by Apple chtěl představit výkonnější, menší ‌MacBook Air‌ jen několik měsíců poté, co vydal větší model s čipem ‌M2‌, takže nový 13palcový ‌MacBook Air‌ možná letos vůbec nevyjde. 

Apple Car

Apple pracuje na svém vlastním elektrickém vozidle již mnoho let, a přestože velmi aktivně, neočekává se, že by byl vydán letos. Nejnovější informace z Bloombergu naznačují, že společnost nedávno přehodnotila své plány na vydání plně samořídícího vozidla bez volantu nebo pedálů. Nyní se očekává, že vůz bude mít mnohem konvenčnější design s omezenými schopnostmi samořízení a bude vydán nejdříve v roce 2026, ale mohl by být oznámen někdy v roce 2025.