Objevilo se několik zpráv, že Apple plánuje představit nové produkty již zítra, a po objevení nevydaného MacBooku Pro v kanadské regulační databázi se zdá, že by mohl být představen právě tento model. V dnešním článku si ukážeme, co všechno víme o novém MacBooku Pro.



Čipy M2 Pro a M2 Max

Očekává se, že klíčovou novinkou nového MacBooku Pro budou čipy M2 Pro a M2 Max pro rychlejší výkon. Mark Gurman ze společnosti Bloomberg uvedl, že tyto čipy nabídnou pouze malé zlepšení výkonu oproti čipům M1 Pro a M1 Max v současných modelech, jak minulý rok naznačovaly uniklé benchmarky.

Wi-Fi 6E

Bezdrátové frekvenční rozsahy uvedené v kanadském regulačním spisu naznačují, že nový MacBook Pro bude podporovat Wi-Fi 6E, která umožňuje vyšší rychlosti a nižší latenci. Současný MacBook Pro podporuje standardní Wi-Fi 6, která je omezena na pásma 2,4 GHz a 5 GHz.

Rychlejší RAM

Proslýchá se, že nové modely MacBooku Pro budou vybaveny „rychlejší RAM“, ale podrobnosti nejsou jasné. Je možné, že by mohly obsahovat nejnovější RAM LPDDR5X od Samsungu pro až o 33 % větší šířku pásma paměti a až o 20 % nižší spotřebu energie.

Žádné změny designu

Analytik Ming-Chi Kuo a Gurman navrhli, že nový MacBook Pro nebude obsahovat žádné změny designu a jen několik dalších hlavních funkcí. Tento aspekt by nebyl příliš překvapivý, protože Apple v říjnu 2021 vydal nový MacBook Pro s více porty, MagSafe, zářezem v horní části displeje a dalšími. Obvykle je vydáno několik modelů mezi hlavními hardwarovými změnami.