Čínská společnost LeEco vydala nový smartphone, který lze popsat pouze jako kopii iPhone 14 Pro. Zařízení kopíruje téměř vše, od designu zadního fotoaparátu s trojitým objektivem až po Dynamic Island.



Toto zařízení, které se nazývá LeEco S1 Pro a stojí 899 jüanů (135 dolarů), je určitě dostupnější než ‌iPhone 14 Pro‌, ale jak si asi dokážete představit, nenabízí vše, co získáte, když si koupíte iPhone. Zařízení obsahuje 6,5palcový LCD displej s rozlišením 1600 x 728 a obnovovací frekvencí 60 Hz. Porovnejte to OLED displejem s rozlišením 2556 x 1179 a variabilní obnovovací frekvencí 120 Hz na ‌iPhone 14 Pro‌ a už je jasné, kde se zařízení liší. Oválný tvar připomínající Dynamic Island v horní části displeje obsahuje 5MP selfie kameru, ale bohužel bez Face ID (na boku sluchátka je snímač otisků prstů).

Ale jakákoli zbývající naděje, že by to mohlo fungovat jako srovnatelná náhrada za iPhone padá, když se podíváte na zadní část zařízení. Zařízení na zadní straně ve skutečnosti obsahuje pouze jeden fungující 13MP fotoaparát – další dva otvory jsou zcela nadbytečné. Přesto je zařízení téměř k nerozeznání od iPhonu 14 Pro – a o to jednoznačně jde. LeEco S1 Pro je k dispozici v černé a modré barvě.