Instagram představil novou funkci nazvanou „Tichý režim“. Tato funkce ztiší příchozí oznámení a zprávy a nastaví váš stav na „V tichém režimu“, abyste informovali přátele, že momentálně nejste v aplikaci aktivní.



Tichý režim se připojuje k několika dalším nástrojům pro správu času u obrazovky, které Instagram nyní nabízí, včetně ovládacích prvků denního času, které lidem umožňují sledovat používání své aplikace a konfigurovat připomenutí „udělej si pauzu“. Zejména pro mladé lidi se Instagram stal oblíbeným nástrojem pro zasílání zpráv – natolik, že společnost v minulých letech vydala dvě různé aplikace pro zasílání zpráv, Direct a Threads. (Ta druhá byla ukončena v roce 2021.) I přesto zasílání zpráv zůstává klíčovým lákadlem pro hlavní aplikaci.

Pro nejaktivnější uživatele Instagramu to znamená, že neodpovídání na zprávy je považováno za neslušné, i když někteří teeangeři připouštějí, že očekávání, že budou neustále k dispozici, může být stresující. S tichým režimem si uživatelé mohou dát pauzu — studovat, spát nebo se jinak odreagovat. Když tichý režim opustíte, aplikace nabídne souhrn toho, co jste během pauzy zmeškali. Instagram říká, že uživatelé budou vyzváni, aby tuto funkci povolili, když stráví „konkrétní“ dobu na Instagramu v noci, ale všem uživatelům bude nabídnut tichý režim. Tichý režim bude k dispozici uživatelům v USA, Spojeném království, Irsku, Kanadě, Austrálii a na Novém Zélandu a Instagram jej brzy rozšíří do dalších zemí.