Očekává se, že Apple letos představí nový HomePod, nástupce původního modelu, jehož prodej byl ukončen téměř před dvěma lety kvůli slabému prodeji ve srovnání s reproduktory od společností Amazon a Google.



‌HomePod mini‌ byl úspěšnější díky jeho kompaktnosti a ceně. V roce 2023 Apple představí nový HomePod s několika novými funkcemi. Níže uvádíme pět nových funkcí a změn, které očekáváme od nadcházejícího HomePodu.

1. Rychlejší čip

Původní HomePod měl čip A8, který umožňoval funkce jako přehrávání hudby, Siri a další. Chystaný HomePod bude podle Marka Gurmana z Bloomberg obsahovat aktualizovaný čip S8 z nejnovějších modelů Apple Watch.

2. Ultra širokopásmový čip U1

HomePod mini‌ je vybaven čipem U1 Ultra Wideband, který detekuje, když jsou v blízkosti jiná zařízení vybavená čipem U1, jako jsou nejnovější iPhony, a umožňuje mu rychle předat zvuk do chytrého reproduktoru. Chystaný HomePod by mohl obsahovat čip U1 Ultra Wideband. Čip U1 Ultra Wideband by v budoucnu mohl také umožnit další funkce, jako je přenos dat, AR a možnost sledovat přesnou polohu uživatele.

3. Větší podsvícené dotykové rozhraní

Původní HomePod a ‌HomePod mini‌ mají v horní části podsvícené dotykové rozhraní. Rozhraní je malé a nezobrazuje obrázky ani text, ale místo toho svítí různými barvami, aby indikovaly různé stavy nebo když je aktivována ‌Siri‌. Nový HomePod by mohl obsahovat ještě zvětší dotykovou plochu. Není jasné, zda větší plocha zobrací více informací nebo rozšířenou funkčnost.

4. Levnější cena

Očekává se, že nový HomePod bude ještě levnější než HomePod mini. Pro srovnání, Amazon Echo Studio stojí 6 271 Kě a obsahuje podporu několika služeb, včetně Apple Music, Spotify, Smart Things od Samsungu a dalších.

5. Rychlejší funkce

Původní HomePod obsahoval čip A8, který poskytoval dostatečný výkon pro ‌Siri‌ a další funkce. V posledních letech však uživatelé zjistili, že má problémy s určitými úkoly, což občas znesnadňuje používání některých funkcí. Díky čipu S8 v připravovaném HomePodu budou uživatelé moci lépe využívat nové softwarové funkce, jako jsou vylepšené možnosti ‌Siri‌, rychlejší rozpoznávání hlasu ‌a další.