Apple tento týden představil nové čipy M2 Pro a M2 Max, které nyní najdete v nejnovějších Macech. Čipy ‌M2‌ Pro a ‌M2‌ Max přinášejí vyšší výkon, vylepšenou výdrž baterie a další. Níže uvádíme pět nejdůležitějších podrobností, které potřebujete vědět.



Pět nejdůležitějších podrobností, které potřebujete vědět o čipu M2 Pro a M2 Max

  • Velká šířka pásma paměti: Nové čipy ‌M2‌ Pro a ‌M2‌ Max mají stejnou šířku pásma paměti jako jejich předchůdci, což je jedna z nejvyšších. Stejně jako ‌M1 Pro‌, čip ‌M2‌ Pro podporuje až 200 GB/s šířku pásma paměti, zatímco ‌M2‌ Max podporuje šířku pásma paměti 400 GB/s jako ‌M1 Max‌.
  • Ještě delší životnost baterie: ‌‌Čipy M1 Pro‌‌‌ a ‌‌M1 Max‌ mají dvě vysoce účinná jádra, zatímco ‌‌M2‌‌ Pro a ‌M2 ‌‌Max jsou vybaveny čtyřmi jádry s vyšší energetickou účinností, což umožňuje úsporu energie.
  • Více tranzistorů: Díky použití 5nm technologie druhé generace má čip ‌M2‌ Pro 40 miliard tranzistorů, což je o 20 % více než ‌M1 Pro‌. S ‌‌M2‌‌ Max je skok ještě větší – obsahuje 67 miliard tranzistorů, což je o 10 miliard více než u ‌‌M1 Max‌.
  • Dosud nejvyšší sjednocená paměť: 14palcové a 16palcové MacBooky Pro nakonfigurované se špičkovým čipem ‌‌M2‌‌ Max nyní podporují až 96 GB jednotné paměti.
  • Připojte ještě více displejů: 14palcové a 16palcové MacBooky Pro a Mac mini s čipem ‌M2‌ Pro podporují až tři externí displeje. ‌M2‌ Pro podporuje dva 6K displeje přes Thunderbolt a jeden 4K displej přes HDMI. MacBook Pro s ‌M2‌ Max podporuje až čtyři displeje: tři displeje s rozlišením 6K přes Thunderbolt a jeden další 4K displej přes HDMI. ‌M2‌ Max také podporuje dva displeje přes Thunderbolt a jeden 8K displej při 60 Hz nebo jeden 4K displej při 240 Hz přes HDMI.