Bezpečnostní klíče jsou malá zařízení, která se zapojují do portu USB nebo mají funkce NFC pro dvoufaktorové ověření. Když Apple 23. ledna vydal iOS 16.3, zahrnul podporu pro tyto klíče jako součást pokročilé ochrany dat.



Bezpečnostní klíče jsou volitelnou funkcí pro každého, kdo chce další ochranu svého účtu Apple ID. Mohou pomoci zabránit cíleným útokům, jako je phishing. Apple uvedl několik informací na svých webových stránkách. Například uživatelé musí mít alespoň dva klíče, aby mohli začít a nebudou se moci přihlásit do iCloudu pro Windows. V dnešním článku si ukážeme několik bezpečnostních klíčů, které byste mohli použít.

YubiKey 5C NFC

Yubico říká, že jeho bezpečnostní klíče fungují s více online službami a softwarem než jiné klíče. Společnost podporuje stovky služeb, včetně Gmailu, Facebooku, Skype, Outlooku, LastPass a dalších. Využívá kryptografii veřejného a soukromého klíče a podporuje zařízení s konektorem USB-C nebo NFC. Klíč ke svému fungování také nevyžaduje baterii ani síťové připojení.

YubiKey 5Ci

YubiKey 5Ci nabízí mnoho stejných funkcí, včetně bezbateriového designu. Hlavní rozdíl je v tom, že YubiKey 5Ci má port Lightning a USB-C. Bezpečnostní klíče Yubico jsou kompatibilní s iOS, macOS, Android, Linux a Windows.

Titan Security Key

Přestože bezpečnostní klíč Titan pochází od společnosti Google, podporuje zařízení Apple. Je kompatibilní se Safari 14 a novějšími a iOS 13.3 a novějšími. Společnost Google navrhla firmware pomocí otevřených standardů aliance Fast IDentity Online (FIDO). Klíč USB-C/NFC a klíč USB-A/NFC jsou součástí balení. Titan však používá starší protokol FIDOU2F, který nemusí fungovat se všemi webovými stránkami a službami.

FEITIAN ePass K9

FEITIAN ePass K9 má certifikaci FIDO2, FIDO U2F a nabízí konektivitu přes USB-A a NFC. Na rozdíl od tradičních autentizátorů poskytuje FIDO U2F mnohem pohodlnější a bezpečnější řešení pro nahrazení nebo přidání tradičních hesel. Bezpečnostní klíč FEITIAN ePass K9 lze snadno zaregistrovat a používat s vašimi oblíbenými webovými aplikacemi, webovými službami a programy. Zaregistrujte bezpečnostní klíč v nastavení účtu a na výzvu během procesu přihlašování k účtu stiskněte tlačítko bezpečnostního klíče nebo jej umístěte vedle svého zařízení.

Identifikační bezpečnostní klíč uTrust

Klíč uTrust od Identiv podporuje FIDO2, FIDO U2F, PIV, TOTP, HOTP a WebAuth. Kryptografické klíče FIDO jsou uloženy v zařízení a jsou jedinečné pro každou webovou stránku, což znamená, že je nelze použít ke sledování uživatelů napříč weby. Má připojení USB-A a NFC pro smartphony, notebooky a tablety.