Nové 14palcové a 16palcové MacBooky Pro s čipy M2 Pro a M2 Max se podle testů a prvních recenzí, které byly zveřejněny, vyznačují vyšší rychlostí zápisu SSD ve srovnání s jejich předchůdci.



V rámci svých recenzí Macworld a Tom’s Guide otestovali rychlosti čtení a zápisu SSD disků M2 Pro a M2. 16palcový MacBook Pro s čipem M2 Pro v konfiguraci úložiště 2 TB dosáhl rychlosti čtení 5 372 MB/s a rychlosti zápisu 6 491 MB/s. 14palcový MacBook Pro s čipem M1 Pro a 1TB úložiště zaznamenal o něco vyšší rychlost čtení 5 797 MB/s než model s čipem M2 Pro; zaznamenal však nižší rychlost zápisu 5 321 MB/s. Výsledky testů, které zveřejnil Tom’s Guide také ukazují, že nový čip M2 Pro dosáhl vyšší rychlost zápisu než M1 Pro, ale o něco nižší rychlosti čtení. 14palcový MacBook Pro s čipem M2 Max dosáhl podobně jako 16palcový MacBook Pro s M2 Pro rychlosti čtení 5 319 MB/s a rychlosti zápisu 6 402 MB/s.

Přestože mají nové MacBooky Pro podle těchto testů o něco nižší rychlost čtení, uživatelé pravděpodobně nezaznamenají rozdíl, pokud nepracují s výrazně velkými soubory. Rychlost a výkon úložiště ovlivňují také další faktory, jako je kapacita úložiště. Recenzenti chválili rychlý výkon nových čipů, ještě delší výdrž baterie a vylepšený port HDMI 2.1. Díky účinnosti nových čipů má nový MacBook Pro vůbec nejdelší výdrž baterie v Macu, která vydrží až 22 hodin.