AirPods získaly od vydání první generace v roce 2016 spoustu nových funkcí. Stále se však jedná v podstatě o sluchátka, která vyžadují iPhone nebo jiné zařízení v blízkosti. 



To se ale může v budoucnu změnit, protože Apple si nechal patentovat nové pouzdro AirPods s interaktivním displejem. Jak poznamenal Patently Apple, americký úřad pro patenty a ochranné známky udělil společnosti Apple patent na chytré nabíjecí pouzdro pro AirPods. Přední strana pouzdra by měla mít dotykový displej podobný Apple Watch. Na základě popisu patentu a obrázků by displej zabudovaný do pouzdra nabízel ovládání médií a dokonce i základní aplikace, jako jsou mapy, počasí a upozornění. 

Také podle patentu by uživatelé mohli přepínat mezi aplikacemi pomocí Siri. Jeden z obrázků dokonce ukazuje možnost přenesení skladby z AirPods do HomePodu pomocí Handoff. Patent podal Apple v září 2022, což ukazuje, že společnost by skutečně mohla tuto funkci interně zkoumat. Apple samozřejmě podává spoustu patentů, ale jen několik z nich se používá ve skutečných zařízeních. Přesto je zajímavé představit si AirPods s operačním systémem založeným na uživatelském rozhraní s dotykovou obrazovkou.