Apple pracuje na aktualizacích softwaru, které uživatelům umožní spárovat své Apple Watch s více zařízeními Apple, včetně iPhonu, iPadu a Macu, podle nové zprávy, která byla dnes zveřejněna.



V současné době lze Apple Watch spárovat pouze s jedním iPhonem, a přestože je možné spárovat více modelů Apple Watch se stejným iPhonem, není možné je spárovat s jiným zařízením. Jakmile jsou Apple Watch spárovány s iPhonem, lze je používat ve spojení s iPadem přihlášeným ke stejnému Apple ID a sledovat cvičení ve službě Apple Fitness+ na obrazovce iPadu. Uživatelé Maců mohou také používat své Apple Watch k odemykání svého počítače, ověřování aplikací a zobrazení hesel a tím možnosti končí.

Leaker @analyst941 na Twitteru uvedl, že Apple plánuje změny, díky kterým Apple Watch již nebudou vázány na jeden iPhone, ale místo toho se budou moci synchronizovat mezi více iPhony, iPady a Macy. Leaker přiznává, že neví, jak to bude fungovat, ale jednou z možností by mohla být synchronizace iCloud, podobně jako fungují AirPods. Není jasné, zda to znamená, že pro nastavení Apple Watch před synchronizací s jinými zařízeními Apple přihlášenými ke stejnému účtu iCloud bude stále vyžadován iPhone.