Apple vyvíjí verzi iPadOS 17, která je speciálně navržena pro větší připravované modely iPadů, z nichž první bude vydán příští rok, tvrdí nová zpráva, kterou na Twitteru zveřejnil leaker @analyst941.



Speciální verze připravovaného softwaru pro iPad bude podporovat pokročilejší funkce, které bude větší iPad nabízet, počínaje 14,1palcovým iPadem s čipem M3 Pro, který by měl být vydán příští rok. Leaker tvrdí, že 14,1palcový iPad bude podporovat až dva 6K displeje při 60 Hz přes Thunderbolt 4, přičemž iPadOS 17 zahrnuje podporu této možnosti. Jak poznamenává @analyst941, toho by bylo možné dosáhnout pomocí řetězení displejů, ale mohlo by to také naznačovat, že větší iPad bude obsahovat více portů Thunderbolt.

14,1palcový ‌iPad by byl dosud největším iPadem. Leaker naznačuje, že větší iPad by se mohl mít nový název, aby je Apple odlišil od současné řady, jako je „iPad Ultra“ nebo „iPad Studio“, ačkoli se zdá, že toto konkrétní tvrzení je založeno spíše na spekulacích než na důkazech. Tento anonymní leaker v minulosti sdílel přesné informace o Dynamic Island na iPhone 14 Pro ještě před oznámením zařízení v loňském roce. Zatím však nemá dlouhodobé záznamy, takže neexistuje žádná záruka, že nejnovější informace, které sdílel, budou přesné. Očekává se, že Apple představí iOS 17 a iPadOS 17 během keynote WWDC 2023 5. června.