Dříve, anonymní zdroj, který v minulosti sdílel přesné informace, odhalil potenciální nové funkce přicházející pro iPhone s iOS 17, včetně vylepšení Vyhledávání, Dynamic Island, Ovládacího centra a dalších.



Kromě toho zdroj uvedl, že Apple interně testuje interaktivní widgety pro domovskou obrazovku a zobrazení Dnes, ale není jasné, zda tato funkce bude nakonec vydána. „Aktivní widgety se testují, ale nejsou potvrzeny,“ uvedl zdroj v tweetu. Pokud budou zpřístupněny veřejnosti, zdroj uvedl, že interaktivní widgety budou obsahovat tlačítka, posuvníky a další dynamický obsah na jedno klepnutí. Zdroj sdílel další údajné podrobnosti o iOS 17 v příspěvku na fóru MacRumors.

Widgety domovské obrazovky, které byly představeny s iOS 14, v současnosti nabízejí velmi omezené funkce, jak je uvedeno v dokumentaci pro vývojáře společnosti Apple. „Widgety poskytují informace pouze pro čtení a nepodporují interaktivní prvky,“ říká Apple. Tato omezení mohou souviset s životností baterie. Minulý rok stejný zdroj předpověděl přesné podrobnosti o Dynamic Island na iPhone 14 Pro, než bylo zařízení představeno. Očekává se, že Apple oznámí iOS 17 během WWDC 2023 5. června a jako obvykle by měla být první beta verze zpřístupněna vývojářům k testování později ten den. První veřejná beta verze bude pravděpodobně vydána v červenci.