Anonymní zdroj, který v minulosti sdílel přesné informace, odhalil potenciální nové funkce přicházející s aktualizací, včetně vylepšení Vyhledávání, Dynamic Island, Control Center a dalších.



V příspěvku na fórech MacRumors a na Twitteru zdroj uvedl, že funkce vyhledávání bude v iOS 17 „výrazně vylepšena“, ale nebyly poskytnuty žádné konkrétní podrobnosti. Vestavěný vyhledávací nástroj na iPhonu pomáhá objevovat informace ve vašem zařízení a na webu, přičemž výsledky a návrhy jsou zobrazovány během psaní. Očekává se, že Apple letos rozšíří Dynamic Island na všechny čtyři modely řady iPhone 15. Pokud jde o software, zdroj uvedl, že Dynamic Island bude schopen „udělat mnohem více“ na iOS 17, aniž by to upřesnil. Dynamic Island, který byl představen v loňském roce na iPhonu 14 Pro, aktuálně zobrazuje systémová upozornění, jako je procento nízkého nabití baterie a příchozí telefonní hovory, a živé aktivity, jako jsou jízdy Uber.

Jak bylo oznámeno minulý týden, zdroj také zopakoval, že iOS 17 bude obsahovat velké změny v designu a přizpůsobitelnosti Ovládacího centra. Ovládací centrum bylo představeno s iOS 7 téměř před deseti lety a od iOS 11 vypadá do značné míry stejně. Zdroj dodal, že iOS 17 bude obsahovat nová vlastní nastavení zpřístupnění, která uživatelům poskytnou větší kontrolu nad uživatelským rozhraním iPhonu. Mohlo by to souviset se skrytým režimem vlastního zpřístupnění, který byl loni objeven v beta verzi iOS 16.2. Nový režim by uživatelům umožnil nahradit typickou zamykací obrazovku a domovskou obrazovku přístupnějšími prvky uživatelského rozhraní, odstranit Dock, nastavit mnohem větší ikony aplikací a další.

Mezi další změny patří další nastavení pro upozornění a vždy zapnutý displej, více filtrů režimu soustředění, aktualizace aplikací Fotoaparát a Zdraví a značný počet nových rámců ARKit. Apple se připravuje na to, aby koncem tohoto roku vydal svůj dlouho očekávaný AR/VR headset. Zdroj uvedl, že Apple také zvažuje povolení interaktivních widgetů domovské obrazovky. Celkově se zdroj domnívá, že iOS 17 se zaměřuje na vylepšení výkonu a stability. V důsledku toho je přesvědčen, že aktualizace zůstane kompatibilní s iPhone 8, iPhone 8 Plus a iPhone X, na rozdíl od předchozích zpráv.