CarPlay je nyní k dispozici ve více než 800 modelech vozidel prodávaných v USA, podle nedávno aktualizované stránky na webu společnosti Apple. Do minulého týdne stránka uváděla, že CarPlay k dispozici ve více než 600 modelech vozidel.



Apple přidal do seznamu mnoho modelů vozidel 2023 a 2024. Informace přichází poté, co GM oznámil, že plánuje postupně ukončit CarPlay v budoucích elektrických vozidlech ve prospěch vlastní softwarové platformy vyvinuté ve spolupráci se společností Google. Toto rozhodnutí vedlo k nespokojenosti některých zákazníků vzhledem k obrovské popularitě CarPlay. Na WWDC v loňském roce Apple uvedl, že 79 % kupujících v USA by zvažovalo nákup pouze vozidla, které funguje s CarPlay, a uvedl, že platforma je dostupná u 98 % vozidel prodaných v zemi.

Apple plánuje koncem tohoto roku představit další generaci CarPlay, slibující podporu pro více displejů, vestavěné ovládání klimatizace, widgety, zvýšenou personalizaci a další. Apple uvedl, že první vozidla s podporou nového CarPlay budou oznámena koncem tohoto roku. V souvisejících zprávách kód na serverech společnosti Apple naznačuje, že britská automobilka Lotus plánuje podporu digitálního klíče, který by umožnil budoucí vozidla odemykat, zamykat a startovat pomocí iPhonu nebo Apple Watch.