Před několika týdny uživatelé zjistili, že každá verze systému macOS má ve svých interních souborech ukrytý bitcoinový whitepaper. Apple nikdy nezveřejnil důvod a nyní v nejnovější beta verzí macOS Ventura je soubor pryč.



Po vydání třetí beta verze macOS Ventura 13.4 vývojářům v úterý, 9to5Mac zjistil, že Apple odstranil bitcoinový whitepaper, který byl skrytý v systémových souborech. Přesněji řečeno, soubor byl umístěn ve složce v aplikaci Image Capture. Tyto soubory byly součástí interního nástroje nazvaného „VirtualScanner.app“, který inženýrům společnosti Apple umožnil simulovat proces skenování a exportu dokumentů a obrázků pomocí aplikace Image Capture, aniž by skutečně potřebovali skener. Ve skutečnosti byl z beta verze odstraněn celý interní nástroj.

To do značné míry potvrzuje původní teorii, že jak whitepaper, tak interní nástroj neměly být nikdy spatřeny běžnými uživateli. Nejpravděpodobnějším vysvětlením je, že se inženýři dříve neobtěžovali odstranit tento nástroj z veřejné verze macOS, protože neobsahoval žádné citlivé informace. Zdá se, že whitepaper byl přidán do systému s macOS Mojave v roce 2018. Pokud jste svůj Mac ještě neaktualizovali na nejnovější beta verzi, stále můžete soubor najít spuštěním následujícího příkazu v aplikaci Terminál:

open /System/Library/Image\ Capture/Devices/VirtualScanner.app/Contents/Resources/simpledoc.pdf