Jednou z hlavních funkcí AirPods Pro 2 je Adaptivní režim propustnosti. Nová zpráva od Highsnobiety zveřejněná tento týden zdůrazňuje, jak mohou AirPods Pro ochránit váš sluch na hudebních festivalech.



S odvoláním na údaje Světové zdravotnické organizace zpráva uvádí, že více než 700 milionů lidí na celém světě zažije do roku 2050 ztrátu sluchu. Částečně je to způsobeno vystavením hlasité hudby na festivalech a koncertech. „Obecně mohou mít festivaly mezi 100–120 dB, což může mít během několika dní na festivalu jako Glastonbury nebo Boomtown nepříznivé účinky na náš sluch,“ vysvětluje zpráva. Pro kontext Apple říká, že následující úrovně hluku mohou vést k dočasné nebo dokonce dlouhodobé ztrátě sluchu:

  • 80 db: Přibližně 5 hodin a 30 minut denně
  • 85 dB: Přibližně 1 hodina a 45 minut denně
  • 90 dB: Přibližně 30 minut denně
  • 95 dB: Jen 10 minut denně
  • 100 dB: I několik minut denně

Tato zpráva se zaměřuje především na funkci AirPods Pro, která dokáže snížit zvuk až o 23 db. Společnost Highsnobiety zjistila, že na hlasitých festivalech je to „velký rozdíl“: „Pomocí AirPods Pro můžete snížit zvuk o 23 dB, díky čemuž je hlasité prostředí mnohem bezpečnější po delší dobu díky použití aktivního potlačení hluku. Navíc to spojte s Apple Watch a můžete dostávat upozornění, když se nacházíte v příliš hlučném prostředí.“ Ale je tu ještě jedna věc, kterou AirPods Pro 2 nabízí a která může také pomoci chránit váš sluch na festivalech a koncertech: Adaptivní režim propustnosti. Tato funkce snižuje hlasitý okolní hluk a zároveň umožňuje, aby vnější zvuk pronikl do vašich uší. Apple uvádí několik příkladů, kdy by tato funkce mohla být užitečná, jako je siréna projíždějícího vozidla, stavební nářadí nebo dokonce hlasité reproduktory na koncertě.