Díky nové bezpečnostní funkci aplikace WhatsApp možná budete muset autorizovat svůj starý telefon, aby bylo možné přesunout váš účet na nové zařízení. Nová funkce bude k dispozici v aplikaci pro iPhone i smartphony Android.



„Pokud potřebujete přesunout svůj účet WhatsApp na nové zařízení – chceme znovu zkontrolovat, zda jste to skutečně vy. Od této chvíle vás můžeme na vašem starém zařízení požádat, abyste ověřili, že chcete tento krok provést jako další bezpečnostní kontrolu. Tato funkce vás může upozornit na neoprávněný pokus o přesun vašeho účtu do jiného zařízení.“ Společnost nezachází do podrobností o tom, jak přesně to funguje – zda je to něco, co můžete udělat předem, nebo zda potřebujete staré i nové telefony současně. Druhá možnost by mohla způsobit problémy těm, kteří prodají svůj starý iPhone před nákupem nového.

K dispozici jsou také dvě další bezpečnostní funkce. Jedna je navržena tak, aby usnadnila kontrolu, zda jste nebyli oklamáni hackerem, který se vydává za jeden z vašich kontaktů. Už to můžete udělat, ale je to trochu komplikovaný proces. Automatické bezpečnostní kódy to mají výrazně usnadnit. „Naši uživatelé vždy mohli využít naši funkci ověření, která pomáhá zajistit, že chatujete s tím, s kým skutečně chcete. Můžete to zkontrolovat ručně tak, že přejdete na kartu šifrování pod informacemi o kontaktu. Abychom tento proces usnadnili a zpřístupnili všem, zavádíme bezpečnostní funkci, která vám umožňuje automaticky ověřit, že máte zabezpečené připojení.“