Apple Watch patří spolu s iPhonem k produktům, které jsou vydávány každý rok, a je to jedno ze zařízení, u kterých můžeme počítat s tím, že bude letos na podzim vydáno. Co o nich víme?



Funkce

Apple se v roce 2022 zaměřil na Apple Watch Ultra a Apple Watch Series 8 neobdržely mnoho nových funkcí. Stejnou situaci očekáváme i letos – Apple Watch Series 9 budou obsahovat pouze několik nových funkcí.

Čip

Čip S8 v Apple Watch Series 8 je stejný jako čip S7 v Apple Watch Series 7, který nabízel stejný výkon jako čip S6 v Apple Watch Series 6. Již několik let nedošlo k žádnému výraznému vylepšení čipu pro Apple Watch, takže by mohly obsahovat čip S9 s několika drobnými vylepšeními výkonu.

Bluetooth

Apple přidal Bluetooth 5.3 do ‌Apple Watch Ultra‌ a v roce 2023 by mohl tuto technologii rozšířit na Apple Watch Series 9.

Životnost baterie

Jakákoli aktualizace čipu by mohla mít za následek malá zlepšení výdrže baterie, i když s velkými aktualizacemi nepočítáme. Apple by také mohl využít toto zvýšení efektivity pro další funkce vždy zapnutého displeje nebo další vylepšení funkcí.

Další funkce

S výjimkou nového čipu se očekává, že Apple Watch Series 9 bude obsahovat stejné funkce jako Apple Watch Series 8.