Apple v roce 2021 představil 24palcový iMac s přepracovaným designem v několika krásných barvách a s novým čipem M1. Od svého vydání v roce 2021 Apple nevydal žádný nový model, ale zprávy naznačují, že se pracuje na novém 24palcovém ‌iMacu‌.



Design

Neočekáváme žádné změny designu 24palcového iMacu, měl by obsahovat stejný 24palcový displej a stejné barevné varianty. Aktuální iMac‌ je k dispozici v zelené, žluté, oranžové, růžové, fialové, modré a stříbrné barvě a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by Apple plánoval přidat nové barvy. iMac‌ má jasně zbarvenou zadní stranu s jemnější barvou stejného odstínu pro přední stranu, spolu s odpovídajícím stojanem. Všechny modely mají odpovídající příslušenství, včetně myší, klávesnic a kabelů. Kolem displeje ‌iMacu‌ jsou tlusté rámečky. I když se neočekávají žádné externí změny, Apple by mohl trochu vylepšit vnitřní design. Může také použít nový výrobní proces stojanu, který by mohl naznačovat drobné konstrukční změny vzhledu nebo funkčnosti stojanu.

Čipy

Očekává se, že nový 24palcový ‌iMac‌ bude používat čip nové generace M3, který bude následovat současný čip M2. Čip M3 bude postaven na 3nanometrovém procesu TSMC, což přinese výrazné zlepšení výkonu a účinnosti.

Očekávané datum vydání

Nový 24palcový ‌iMac‌ je podle Marka Gurmana z Bloombergu v pokročilé fázi vývoje. Mohl by být vydán nejdříve ve druhé polovině roku 2023 a vzhledem k tomu, že nedochází k žádným změnám v designu, je pravděpodobné, že bude připraven k vydání, až bude mít Apple připravené nové čipy ‌M3‌.

Větší iMac

Spolu s 24palcovým iMacem může být vydán také iMac Pro s větším displejem, ale zprávy o tomto zařízení byly smíšené. Prodej 27palcového ‌iMacu‌ byl ukončen v březnu 2022 a byl nakonec nahrazen Macem Studio a monitorem Studio Display.