Zprávy o iPhonu SE čtvrté generace se začaly šířit jen několik měsíců po vydání aktuálního modelu na trh v roce 2022. V dnešním článku si ukážeme, co vše o tomto zařízení víme a kdy by mohlo být vydáno.



Zprávy o tomto zařízení nejsou jasné. Včera analytik Jeff Pu tvrdil, že výroba iPhonu SE čtvrté generace s 5G modemem navrženým společností Apple byla zpožděna až do roku 2025. Dnes analytik Ming-Chi Kuo souhlasil s tím, že hromadná výroba modemu by mohla začít nejdříve v roce 2025, ale řekl, že iPhone SE, který Apple používá k testování modemu, je ve skutečnosti interním prototypem, který společnost neplánuje vydat. Kuo již dříve tvrdil, že příští iPhone SE bude mít podobný design jako iPhone 14 vydaný v loňském roce, což naznačuje, že zařízení by bylo vybaveno 6,1palcovým OLED displejem a Face ID.

Aktuální iPhone SE byl vydán v březnu 2022 s 4,7palcovým LCD displejem, Touch ID, 5G, 12megapixelovým zadním fotoaparátem a čipem A15 Bionic. Předchozí generace iPhonu SE byly vydány v letech 2020 a 2016, takže mezi jednotlivými aktualizacemi uplynulo několik let, což znamená, že je nepravděpodobné, že bude vydán jakýkoli nový model alespoň do roku 2024.