Společnost Adobe oznámila aktualizace některých svých aplikací Creative Cloud, včetně Premiere Pro a After Effects. Adobe říká, že aplikace Premiere Pro je nyní dosud nejrychlejší a nejspolehlivější verzí s automatickým ukládáním na pozadí, možnostmi resetování systému a dalšími.



Aktualizace zavádí možnost úpravy videa založeného na technologii Adobe Sensei, která dokáže automaticky analyzovat a přepisovat klipy, takže editoři mohou kopírovat a vkládat věty v libovolném pořadí a vidět je tak, jak se zobrazují na časové ose. Videa jsou v podstatě přeměněna na prohledávatelné přepisy se specifickými slovy a frázemi, které lze spárovat pro rychlejší úpravy videa. Funkce automatického mapování tónů a protokolování barev umožňuje editorům míchat a porovnávat HDR záběry z různých zdrojů.

Mezi další nové funkce patří zamykání sekvencí pro společné úpravy, indikátory pro zjištění, kdo je online, a Práce v režimu offline, která umožňuje editorům pracovat na společných projektech offline a později publikovat změny, aniž by přepisovali práci ostatních. After Effects obsahuje nový panel Vlastnosti, který poskytuje rychlejší přístup ke klíčovým nastavením animací. Panel je kontextový a na základě výběru automaticky zobrazí uživatelům nejdůležitější ovládací prvky. Adobe také zahrnulo optimalizace výkonu. Všechny nové funkce budou k dispozici od května 2023. Více informací naleznete na webu Adobe.