Netflix plánuje rozsáhlé zavedení placeného sdílení hesel, který začal zavádět v roce 2022, uvedla dnes společnost ve své zprávě o výdělcích za 1. čtvrtletí 2023. Nová forma předplatného se testuje v omezeném počtu zemí a ve druhém čtvrtletí se rozšíří do dalších zemí.



Netflix uvedl, že je potěšen výsledky omezení sdílení hesel, která zavedla v Kanadě, Novém Zélandu, Španělsku a Portugalsku začátkem tohoto roku. Netflix původně plánoval začít eliminovat sdílení hesel ve Spojených státech v prvním čtvrtletí roku, ale společnost uvedla, že se poučila ze svých testů a opatření zlepšila. V Kanadě mělo placené sdílení za následek větší členskou základnu Netflixu a zrychlení růstu tržeb, díky čemuž se společnost rozhodla rozšířit jej do Spojených států.

Používání účtů pro více domácností již nebude povoleno. Předplatitelé Netflixu, kteří sdílejí účet s těmi, kteří s nimi nežijí, budou muset zaplatit za dalšího člena. Uživatelé Netflixu si budou muset nastavit primární polohu a předplatitelé, kteří se na tomto místě nenacházejí, nebudou moci službu používat prostřednictvím tohoto účtu. Netflix tvrdí, že účty sdílí více než 100 milionů domácností, což ovlivňuje jeho schopnost investovat a vylepšovat Netflix pro platící členy.