Niantic, společnost stojící za populární hrou s rozšířenou realitou Pokémon Go, vyvíjí novou hru v rámci franšízy Capcom Monster Hunter. Pro ty, kteří Monster Hunter neznají, je to hra, kde cílem je spojit se s ostatními, aby porazili obří monstra a sbírali jejich součásti na zbraně a brnění.



Hra „Monster Hunter Now“ má být vydána v září 2023 a je to hra, kterou vyvíjí jak Niantic, tak Capcom. Stejně jako Pokémon Go, i Monster Hunter Now pošle hráče do skutečného světa, aby nalezli monstrum, se kterým budou bojovat. Klasická monstra Monster Hunter jako Rathalos, Pukei-Pukei, Great Izuchi a další se budou nacházet ve skutečném světě a hráči se budou muset vydat ven, aby je našli. Monstra lze prohlížet pomocí kamery ‌iPhonu‌ a více hráčů bude muset spolupracovat na jejich poražení. Předměty ve hře umožní monstra nalákat na různá místa, takže je lze objevit na procházce a bojovat s nimi doma.

Komponenty bude možné sbírat a vytvářet vylepšené zbraně, brnění, lektvary a další doplňky. Niantic říká, že hra Monster Hunter Now bude navržena tak, aby si ji každý užil svým vlastním tempem, takže by se hra měla líbit jak fanouškům Monster Hunter, tak těm, kteří jsou noví. I když je vydání hry naplánováno až na září 2023, Capcom a Niantic přijímají registrace do uzavřeného testování, které má začít 25. dubna. Přístup k uzavřenému betatestu bude otevřen pro přibližně 10 000 účastníků a pozvaní testeři budou informováni prostřednictvím e-mailu.