Soud zamítl pokus společnosti Apple o registraci ochranné známky Apple Music na svou značku „Apple Corps“, kterou získala od The Beatles, a upřednostnil tak nezávislého umělce.



Společnost argumentovala, že má přednost před právy na ochrannou známku „Apple Jazz“ hudebníka Charlieho Bertiniho, která se používala od roku 1985. Apple vlastní dřívější ochrannou známku hudebního labelu Beatles Apple Corps Ltd. Apple požádal o ochrannou známku pro „Apple Music“, když spustil službu v roce 2015. Bertini se proti aplikaci postavil s tím, že by to vedlo k záměně s jeho ochrannou známkou Apple Jazz, uvedla agentura Reuters. Obě strany se shodly na tom, že spotřebitelé budou zmateni.

V roce 2021 však tribunál amerického úřadu pro ochranné známky rozhodl ve prospěch společnosti Apple a dospěl k závěru, že má dřívější práva na tento výraz založený na ochranné známce „Apple“ z roku 1968 pro zvukové nahrávky. Ale v nedávném slyšení soud jednomyslně změnil rozhodnutí. Uvedl, že Apple nemůže uplatnit svá práva na ochrannou známku pro živá vystoupení na ochrannou známku Apple Corps pro zvukové nahrávky, protože to je jiná kategorie.