AirTag se stal známým tím, že pomáhá lidem najít jejich ztracené předměty, ale existují i ​​jiné produkty Apple, které také pracují se sítí Find My – včetně AirPods. Tentokrát žena, která ztratila svá bezdrátová sluchátka v letadle, je sledovala do domu zaměstnance letecké společnosti.



Jak uvedla CNN, Alisabeth Hayden ztratila svá AirPods po letu z Tokia do San Francisca. Po přistání na mezinárodním letišti v San Franciscu si uvědomila, že na sedadle zapomněla koženou bundu. „Uvědomila jsem si to ještě předtím, než jsem vystoupila z letadla,“ řekla reportérovi. Letuška ji odmítla pustit zpět na sedadlo, aby si bundu vzala. Místo toho ji řekla, že ji bundu přinese. Letuška skutečně přinesla bundu, ale Hayden si uvědomila, že její AirPods tam nejsou, až po nástupu na další let do Seattlu. 

„Kapsy byly otevřené a moje AirPods byly pryč,“ řekla žena. Samozřejmě, protože AirPods lze sledovat prostřednictvím sítě Find My, Hayden použila aplikaci k zobrazení polohy svých bezdrátových sluchátek. Zatímco AirPods byly zpočátku stále na letišti v San Franciscu, sluchátka se přesunula do United Cargo. O několik hodin později byly AirPods na rezidenční adrese v San Mateo v Bay Area. 

Žena kontaktovala leteckou společnost, aby situaci nahlásila, ale společnost s tím nic neudělala. Naštěstí kontaktovala policii a získala pomoc od detektiva pracujícího pro policii v San Mateo. Společně sledovali AirPods do domu zaměstnance letiště, který nakládá jídlo do letadla. O několik dní později jí detektiv zavolal znovu, že zaměstnanec byl vyslechnut. Popíral, že by měl AirPods, dokud mu neukázali snímky obrazovky ze sledování – v tu chvíli řekl, že mu je dal jeden z pracovníků, který se stará o čistotu letadel. Téměř o dva týdny později žena dostala svá AirPods zpět, ale sluchátka nebyla v dobrém stavu. Po několika stížnostech jí letecká společnost sluchátka proplatila a zaplatila jí také odškodnění.