AirTag pomohl vyšetřovatelům vystopovat dva bratry obviněné z krádeže 1,1 milionu dolarů při loupeži nákladního vozu. Nové soudní dokumenty odhalily, že AirTag byl ukryt v jedné z přihrádek na peníze.



Oba bratři jsou obviněni z krádeže přes 1 milion dolarů z náklaďáku a bankomatu v Chicagu o Halloweenu. Počáteční oznámení úřadu prokurátora Spojených států v prosinci vysvětlilo podrobnosti o loupeži: „Podle obžaloby a trestních oznámení podaných k loupeži došlo 31. října 2022 krátce po 10:45, když bezpečnostní kurýr doplňoval bankomat v bance v bloku Torrence Avenue 16700 v Lansingu. Lupiči měli zbraně a odcizili kurýrovi zbraň a pytel peněz a také hotovost z bankomatu. Poté kurýra násilím vtáhli do náklaďáku a nařídili mu, aby otevřel vnitřní přihrádky a odevzdal pytle s penězi. Lupiči ukradli přibližně 121 824 USD od kurýra a bankomatu a přibližně 904 132 USD z vozu.“

Podle nové zprávy z Chicaga od WGN, AirTag nakonec sehrál roli v dopadení dvou bratrů. Svědci uvedli, že poblíž náklaďáku, kterým oba přijeli, parkoval šedý Nissan. Odtud si podezřelí vyměnili vozidla a peníze přesunuli do džípu vlastněného třetím mužem, který nebyl původně obviněn spolu s bratry. V novém trestním oznámení podaném tento týden úřady doporučily obžalovat i tohoto muže. AirTag byl ukrytý uvnitř jedné z přihrádek. Brinks prý kontaktoval vyšetřovatele a informoval je o AirTagu. Toto je pouze poslední příklad, kdy byl AirTag použit k takovému účelu.