Společnost Porsche dnes oznámila, že modely Taycan budou podporovat Apple Maps EV v CarPlay, což je funkce, která nasměruje majitele Taycanu k nedalekým nabíjecím stanicím pro elektromobily.



Funkce umožní uživatelům Taycanu plánovat trasy, které zahrnují zastávky pro nabíjení vozu. Doposud museli uživatelé opustit ‌CarPlay‌, aby mohli vytvořit trasu, která zahrnovala zastávky na nabíjení. Vozidla Taycan zahrnují plánovač nabíjení Porsche, který je navržen tak, aby optimalizoval zastávky na základě očekávaného stavu nabití po příjezdu do cíle, dopravních podmínek a průměrné rychlosti, ale jako alternativa pro ty, kteří používají ‌CarPlay‌, je nyní k dispozici ‌Apple Maps‌ EV Routing.

Tato funkce využívá informace o vozidle v reálném čase, aby zákazníkům pomohla dostat se do cíle, přičemž v případě potřeby jsou doporučeny zastávky nabíjení. Aplikace Mapy‌ analyzuje změny nadmořské výšky podél trasy a další faktory, aby určila, kdy navrhnout zastavení pro nabíjení, a pokud se baterie vozidla příliš vybije, poskytne trasu k nejbližší kompatibilní nabíjecí stanici. Porsche říká, že funkce je k dispozici majitelům Taycanu se sídlem v USA, kteří si na své iPhony nainstalovali nejnovější aplikaci My Porsche.