Při vytváření seznamu v aplikaci Připomínky v iOS 17 můžete vybrat možnost seznamu „Potraviny“, díky kterému váš iPhone automaticky uspořádá každou přidanou položku do kategorií pro snadnější nakupování.



Potraviny jsou automaticky uspořádány pod různými kategoriemi, když je přidáte do nákupního seznamu. Ovesné vločky a cereálie jsou například zařazeny pod kategorií „Chléb a cereálie“. Mezi kategorie patří chléb a cereálie, mražené potraviny, svačiny a cukrovinky, maso, mléčné výrobky, vejce a sýry, pekařství, pečivo, domácí potřeby, osobní péče a zdraví a víno, pivo a lihoviny. Kategorie jsou přizpůsobitelné a můžete přidat své vlastní nebo změnit pořadí, ve kterém se zobrazují v seznamu. Pokud ‌iPhone‌ nerozpozná, kam má položka jít, zůstane nezařazená. Rozeznává konkrétní značky a typy potravin.

Zatímco kategorie jsou ve výchozím nastavení pro Seznam potravin zapnuté, do každého seznamu Připomínek, který vytvoříte v ‌iOS 17‌, lze přidat kategorie. Budete však muset ručně přidávat kategorie a organizovat do nich položky. K dispozici je také nové zobrazení, které vám umožní zobrazit vytvořené kategorie vedle sebe. S interaktivními widgety v ‌iOS 17‌ lze připomínky odškrtnout přímo z widgetu, aniž byste museli otevírat aplikaci, což je užitečná změna.