Apple v posledních několika letech vylepšuje správu hesel, aby povzbudil lidi, aby používali samostatná, těžko uhodnutelná hesla pro každý web, a nejnovější vylepšení přidává sdílení hesel.



V systému iOS 17 je funkce Rodinná hesla navržena tak, aby vám umožnila sdílet vaše hesla a přístupové klíče s přáteli a členy rodiny. Pomocí části Hesla v aplikaci Nastavení můžete vytvořit skupinu lidí, se kterými budete hesla sdílet. Pomocí procesu nastavení můžete vybrat důvěryhodné kontakty, se kterými chcete sdílet informace. Každá osoba ve skupině si může vybrat hesla a přístupové klíče, které bude sdílet s ostatními.

Můžete například sdílet hesla ke streamovacím službám. Po vytvoření skupiny můžete vybrat konkrétní hesla, která chcete sdílet, a lidé ve skupině pak mohou nahrát svá vlastní. Každý účastník může upravovat a přidávat hesla se změnami synchronizovanými v rámci celé skupiny. Existují možnosti vytvoření více skupin, takže můžete mít skupinu s partnerem a dětmi a poté samostatnou skupinu pouze s partnerem nebo skupinu spolubydlících a přátel.