Steam oznámil důležitou aktualizaci pro svou aplikaci pro Mac, která nyní podporuje hardwarovou akceleraci – a to by mělo umožnit lepší výkon, když uživatelé procházejí katalog her.



Jak společnost oznámila v příspěvku na blogu, nejnovější aktualizace aplikace Steam je založena na novém rámci, který aplikaci umožňuje nabízet stejné funkce na různých platformách. Rozhraní bylo také aktualizováno, aby vypadalo moderněji, včetně aktualizovaných dialogů, nabídek a písem. Ale to není vše. Podle Steamu aplikace nyní podporuje hardwarovou akceleraci na macOS i Linuxu. Uživatelé si při používání aplikace všimnou chytřejších animací, posouvání a vylepšeného uživatelského rozhraní. Díky aktualizaci bude Steam na těchto operačních systémech ještě rychlejší.

Steam také vylepšuje svůj oznamovací systém a představuje přepracovaný překryv ve hře s novým panelem nástrojů a dalšími možnostmi přizpůsobení. Uživatelé si také mohou psát poznámky o hrách, které právě hrají, a připnout tyto poznámky tak, aby je překryly ve hře, a to i na celé obrazovce. „Tato funkce je ideální pro sledování postupu nebo průvodců ve hře,“ vysvětluje Steam. Aktualizace přichází poté, co Apple oznámil nové nástroje, které vývojářům umožní snadno přenést hry pro Windows do macOS. Nové nástroje jsou součástí macOS Sonoma, který bude pro veřejnost vydán letos na podzim. Aktualizace je nyní k dispozici všem uživatelům. Úplné poznámky k vydání najdete zde.