Apple dnes oznámil iOS 17, další hlavní operační systém pro iPhone, který představuje řadu nových funkcí pro komunikaci a sdílení. ‌iOS 17‌ obsahuje personalizované kontaktní plakáty s fotografiemi, memoji a poutavou typografií, které se objevují během hovorů a v aktualizovaném adresáři.



Aktualizace také přináší aktualizace aplikací Telefon, FaceTime, Zprávy a další. Nová funkce Živá hlasová schránka přináší živý přepis v reálném čase. Uživatelé nyní mohou zvednout telefon uprostřed hlasové schránky a přepis se odehrává na zařízení. Zprávy nyní obsahují funkce vyhledávání, šipku pro přechod na první nepřečtenou zprávu v konverzaci, snadnější vkládání odpovědí pomocí gesta přejetí prstem, sdílení polohy v textu a nový design pro kartu samolepky.

Check In je nová funkce, která poskytuje aktualizace vaší polohy, aby rodina nebo přátelé věděli, až se bezpečně dostanete domů. Pokud se zdržíte, může to aplikace rozpoznat a můžete se ohlásit. Pokud nereagujete, může sdílet upozornění s přáteli, sdílet polohu, baterii a stav mobilních služeb. Nyní je také možné vyměnit si čísla s někým novým prostřednictvím „NameDrop“, což uživatelům umožňuje sdílet kontaktní informace, když jsou telefony přiblíženy. Byly aktualizovány klávesnice a diktování, které přinášejí vylepšení automatických oprav.

‌iOS 17‌ také představuje novou aplikaci „Journal“. Aplikace zobrazuje nové vzpomínky pomocí lidí, míst, aktivit, hudby a fotografií, které mohou uživatelé přidávat do denních záznamů. Uživatelé si mohou nastavit připomenutí, aby nezapomněli napsat denní záznam. Aplikace bude k dispozici‌ později v tomto roce. Nový režim nazvaný „Standby“ poskytuje rozhraní pro zobrazení času, widgetů a dalších informací, když je ‌iPhone‌ vodorovně. Uživatelé nyní mohou jednoduše říct „Siri“ místo „Hey ‌Siri‌“ pro vyvolání hlasové asistentky.