Apple oznámil iPadOS 17, další velkou aktualizaci operačního systému pro iPad. Nová aktualizace přináší významná vylepšení Stage Manager, stejně jako přizpůsobení zamykací obrazovky a interaktivní widgety na domovské obrazovce.



Stage Manager, funkce, která byla představena minulý rok s iPadOS 16, umožňuje uživatelům iPadu otevřít více oken aplikací současně. Umožňuje také iPadu pracovat s externím monitorem stejně jako počítač. S iPadOS 17 posouvá Apple možnosti Stage Manager ještě dále. Přizpůsobení zamykací obrazovky, která byla přidána do iPhonu s iOS 16, jsou nyní k dispozici na iPadu s iPadOS 17. Uživatelé nyní mohou vytvářet více zamykacích obrazovek s různými tapetami, widgety a styly písma.

Po léta byla aplikace Zdraví dostupná výhradně pro iPhone. S iPadOS 17 budou uživatelé iPadu moci kontrolovat svá zdravotní data, aniž by potřebovali svůj iPhone. Aplikace byla přepracována tak, aby využívala výhod většího displeje iPadu a obsahuje všechna zdravotní data již uložená v iPhone přes iCloud. Některé z nových funkcí přidaných v iOS 17 jsou také součástí iPadOS 17, jako je nová aplikace Journal a aktualizace aplikace Najít.