Apple oznámil macOS Sonoma (nebo macOS 14) s novými funkcemi a vylepšeními. To zahrnuje vylepšení iMessage, widgety na ploše, letecké spořiče obrazovky, nový herní režim a další.



Stejně jako iOS 17 a iPadOS 17 obsahuje aplikace Zprávy na macOS Sonoma řadu nových funkcí. To zahrnuje reakce pomocí emoji a nové rozhraní nálepek emoji. Málo používané aplikace v iMessage byly také skryty za podnabídkou pro čistší a jednodušší celkový design. Vůbec poprvé obsahuje nyní macOS letecké spořiče obrazovky, podobné jako tvOS. macOS Sonoma také umožňuje uživatelům přidávat interaktivní widgety na plochu.
Pro hráče představuje macOS Sonoma nový herní režim, který plně využívá hardware Macu, když uživatel hraje hry. K dispozici jsou také vylepšení Metal a nové API, které umožňuje vývojářům vydávat hry pro Windows na Mac.

Také Safari obdržel vylepšení a je nyní nejrychlejším prohlížečem na světě. Widgety pro iPhone jsou přístupné i na Macu, navíc jsou nyní také interaktivní. Pomocí widgetu pro auto z iPhonu začněte ochlazovat auto.

Zdroj: macrumors.com, 9to5mac.com