Podíváme-li se na všechny videa a tiskové zprávy, které Apple zveřejnil pro svůj headset Vision Pro, většina lidí si možná neuvědomila, že pro zařízení existuje volitelná přídavná čelenka, která se nasazuje přes hlavu.



Přídavná čelenka se pravděpodobně používá k lepšímu rozložení hmotnosti nebo k ochraně headsetu před snadným uvolněním, když se uživatel pohybuje. Objevila se pouze jednou v klíčovém projevu WWDC společnosti Apple, v krátké scéně, kde muž stojí a nahrává video dětí hrajících si s bublinami pomocí vnějších kamer headsetu. V dalších marketingových materiálech Applu nebyla nikde zmíněna, ale někteří z těch, kteří si tento týden mohli headset osobně vyzkoušet v Cupertinu, jako je Dan Barbera z MacRumors, ji využili.

„Mnoho lidí to pravděpodobně nevědělo, jen když se podívali na nějaké obrázky, ale je tu další čelenka, která se nasazuje přes hlavu,“ řekl Dan ve svém videu. Podle jeho názoru není Vision Pro s připojenou přídavnou čelenkou hmotností tak daleko od ostatních headsetů, ale odvádí skutečně dobrou práci při rozložení této hmotnosti a díky tomu není tak těžký. „Myslím, že většina lidí ji bude chtít použít,“ dodal. Apple nezveřejnil hmotnost Vision Pro, ale rozhodnutí Applu o externí baterii vypovídá o potřebě udržet headset co nejlehčí.

Pletená čelenka, která je umístěna kolem zadní části hlavy, je nastavitelná, ale tím, že nabízí další čelenku, Apple nepřímo uznává, že jedna čelenka nemusí být pro některé uživatele dostatečně pohodlná nebo bezpečná, zvláště pokud se zařízení bude nosit delší dobu. Vzhledem k tomu, že Apple o existenci přídavné čelenky nemluvil, zatím nevíme, zda bude součástí balení, až se příští rok headset dostane do prodeje.