Objevily se první výsledky benchmark testu pro nový čip M2 Ultra na Geekbench 6 a poskytují bližší pohled na zlepšení výkonu CPU. Špičkový čip je k dispozici v nových modelech Macu Studio a Macu Pro, které budou vydány příští týden.



Aktuálně existují určité rozdíly ve výsledcích, ale zdá se, že Mac Studio s čipem M2 Ultra má jednojádrové a vícejádrové skóre přibližně 2 800 a 21 700. Jak se očekávalo, tato skóre potvrzují, že čip M2 Ultra nabízí až o 20 % rychlejší výkon CPU ve srovnání s čipem M1 Ultra, jak Apple uváděl. To také znamená, že M2 Ultra je nyní nejrychlejší čip, jaký kdy Apple vydal. Ještě zajímavější je, že výsledky ukazují, že nový Mac Pro by měl mít přibližně 2× rychlejší celkový výkon CPU než nejrychlejší Mac Pro s čipem Intel a 28jádrovým čipem Xeon W.

Během své keynote WWDC Apple uvedl, že nový Mac Pro je až 3× rychlejší než model s čipem Intel, ale to platí pouze pro vybrané pracovní postupy, jako je překódování videa a 3D simulace. Primárním důvodem, proč uvažovat o Macu Pro před Macem Studio, je šest dostupných rozšiřujících slotů PCIe. V opačném případě by zákazníci měli zvážit Mac Studio, protože jej lze nakonfigurovat s čipem M2 Ultra za nižší cenu než Mac Pro.