Apple stále plánuje vydat do konce roku 2025 cenově dostupnější verzi svého headsetu Vision Pro, přičemž zařízení se pravděpodobně bude jmenovat „Apple Vision One“, nebo jednodušeji „Apple Vision“, podle Marka Gurmana z Bloombergu.



Gurman ve svém nejnovějším zpravodaji Power On zopakoval, že Apple pracuje na levnější verzi svého headsetu, což signalizuje, že Apple bude nabízet model vyšší a nižší třídy, podobně jako když nabízí levnější iPhone a iPhone Pro. Gurman spekuluje, že by Apple mohl nahradit dva 4K microLED displeje a čip M2 levnějšími alternativními komponenty a používat méně fotoaparátů. Společnost by také mohla zjednodušit design bez integrovaných reproduktorů, což by vyžadovalo, aby uživatelé místo toho používali AirPods.

Existuje však několik věcí, o kterých se Gurman domnívá, že je Apple nezmění. „Externí obrazovka, známá jako EyeSight, která zobrazuje oči nositele, stejně jako systém sledování očí a rukou, jsou pro Apple Vision stejně důležité jako dotyková obrazovka pro iPhone. Očekával bych, že i v levnějším modelu zůstanou zachovány.“ O plánu Applu vydat levnější verzi svého AR/VR headsetu poprvé informovala v lednu společnosti The Information a Bloomberg.