Vzhledem k tomu, že Apple Vision Pro nebude vydán dříve než v roce 2024, je toho hodně, co o něm nevíme. Apple nám poskytl krátký přehled hardwaru, který je uvnitř, ale nezašel do podrobností o různých komponentech nebo specifikacích.



Například není známo, kolik headset váží, a není jasné, kolik kamer a senzorů je uvnitř. V dnešním článku se podíváme na seznam všech informací, které o něm zatím víme.

Displeje

K dispozici jsou dva microOLED displeje, které poskytují více pixelů než 4K TV každému oku (celkem 23 milionů). Apple říká, že mají velikost poštovní známky. K dispozici je tříprvková čočka, díky které máte pocit, že je displej všude, kam se podíváte. Externí displej „EyeSight“ ukazuje ostatním lidem, když používáte méně pohlcující režim rozšířené reality zobrazením vašich očí, nebo jim dává vědět, že nevnímáte své okolí. Tento displej také poskytuje indikátor nahrávání při natáčení videa pomocí fotoaparátu. K dispozici je obnovovací frekvence 90 Hz a speciální obnovovací frekvence 96 Hz je k dispozici pro 24 snímků za sekundu. Pro ty, kteří nosí brýle, mohou být vloženy dioptrické čočky Zeiss, které se magneticky připojí k čočkám uvnitř headsetu.

Kamery

Headset má 12 kamer a pět senzorů pro sledování gest rukou a mapování prostředí. Proslýchalo se, že headset bude také sledovat pohyby nohou, ale to Apple nepotvrdil. Dvě z kamer přenášejí na displej více než miliardu pixelů za sekundu, aby jasně zobrazily svět kolem vás, zatímco další jsou pro sledování hlavy, sledování rukou a 3D mapování v reálném čase. K dispozici je fotoaparát, který je schopen pořizovat 3D fotografie a videa.
Hloubkové senzory LiDAR dokážou určit velikost a umístění objektů v místnosti kolem vás a mohou také skenovat váš obličej a vytvořit digitálního avatara, který se používá ve FaceTime. Uvnitř headsetu jsou čtyři infračervené kamery a LED světla. Světla promítají neviditelné světelné vzory na každé oko a tento systém se používá pro skenování duhovky pro ověření a také pro přesné sledování očí.

Popruhy a čelenky

Audio popruhy na každé straně obsahují reproduktory, které podporují prostorový zvuk. Jsou popsány jako audio moduly se dvěma měniči, které jsou umístěny vedle každého ucha, se schopností analyzovat akustické vlastnosti místnosti a přizpůsobit zvuk tak, aby odpovídal prostoru. Součástí je i šest mikrofonů. K dispozici je odnímatelná pletená čelenka, která má kolečko přizpůsobení.

Tlačítka

Digitální korunka v pravé horní části headsetu může po stisknutí vyvolat zobrazení aplikací a další. Můžete se rozhodnout použít plně falešné prostředí, díky kterému je obrazovka větší než v reálném světě, nebo si nechat televizní pořad, který sledujete, překrýt ve vašem skutečném pokoji, abyste se do něj více ponořili. Tlačítkem vlevo nahoře lze pořizovat videa a fotografie.

Kabely

K levé straně headsetu se připojuje jeden tkaný opletený napájecí kabel. Kabel lze zapojit do zdroje napájení nebo do externí baterie pro použití na cestách. Zdá se, že headset je dodáván s externí baterií, takže při používání nemusíte být připojeni k napájecímu adaptéru. Baterie je navržena tak, aby se vešla do kapsy.

Čipy

Uvnitř ‌Apple Vision Pro‌ jsou dva čipy. M2, což je stejný čip, který je v Macu, je hlavním čipem, který zpracovává úkoly. Na ‌M2‌ běží visionOS, spouští algoritmy počítačového vidění a poskytuje grafický obsah. Druhý čip R1 je zodpovědný za všechny informace, které přicházejí z kamer, senzorů a mikrofonů. Je schopen streamovat obrázky na displeje během 12 milisekund a Apple uvedl, že tento čip je schopen poskytnout pohled na svět „prakticky bez zpoždění“.