Apple Vision Pro je vybaven řadou kamer pro vše od skenování očí po sledování gest, ale má také externí kameru pro pořizování fotografií a videí. 3D kamera na Vision Pro dokáže zachytit 3D fotografie a nahrává 3D videa, která lze prohlížet na headsetu.



Apple říká, že tato funkce je navržena tak, aby uživatelům umožnila prožít své vzpomínky jako nikdy předtím. Na headsetu lze také prohlížet standardní fotografie z iPhonu nebo jiného zařízení, ale 3D snímky budou mnohem zajímavější.

Prostorová videa a fotografie jsou navrženy tak, aby měly podle Apple „neuvěřitelnou hloubku“, což uživateli umožňuje „nahlédnout do okamžiku“. Lze je rozbalit a přiblížit stejně jako běžnou fotografii. V horní části headsetu je tlačítko, které umožňuje uživatelům pořizovat prostorová videa nebo fotografie, a zatímco probíhá nahrávání, externí displej náhlavní soupravy bliká s animací, která dává lidem kolem vás vědět, že se video nahrává.

S indikátorem nahrávání nikdo nebude moci používat Vision Pro k nahrávání videa nebo pořizování snímků tajně, což je problém, kterému čelily předchozí headsety. Google Glass, dnes již neexistující chytré brýle Google, umožňovaly skryté nahrávání fotografií a videí. Google byl kvůli tomu velmi kritizován a některé firmy dokonce začaly používání Google Glass zakazovat. Není jasné, zda Apple bude čelit některým stejným problémům s Vision Pro, ale alespoň dává jasně najevo, kdy se video nahrává díky unikátnímu externímu displeji. Není také tak lehký jako Google Glass, takže je nepravděpodobné, že mnoho lidí bude nosit Vision Pro na veřejnosti.