Jedním z klíčových argumentů společnosti Apple, proč používat App Store, je proces kontroly aplikací, který zajišťuje, že uživatelé nebudou vystaveni podvodům. Přesto některé z těchto aplikací obcházejí pokyny App Store bez povšimnutí.



To je případ falešné aplikace Trezor Wallet, která uživatele vede k přesvědčení, že jde o oficiální aplikaci pro správu bitcoinů a dalších kryptoměn. Falešná aplikace Trezor byla původně dodávána se skrytými bitcoinovými funkcemi, které byly později povoleny aktualizací na straně serveru. Jakmile byla zjištěna porušení, Apple odstranil aplikaci z App Store. Trezor je skutečně legitimní bitcoinová aplikace a kryptopeněženka. Ale jak poznamenali někteří uživatelé, před několika týdny byla na App Store vydána falešná aplikace s názvem „Trezor Wallet Suite“. Přestože používala název Trezor Wallet, neměla s oficiální aplikací Trezor nic společného.

Rafael Yakobi z The Crypto Lawyers uvedl, že aplikace se v USA a Spojeném království objevovala v horní části výsledků vyhledávání App Store, což je extrémně znepokojivé.
Co uživatele rozčiluje, je, že Apple neustále odmítá několik legitimních aplikací pro iOS pro správu bitcoinů a dalších kryptoměnových peněženek, zatímco podvody, jako je tento, obcházejí proces kontroly společnosti. Zatímco Apple říká, že App Store je místo, kterému můžete důvěřovat, v reálném životě se stává, že ani Apple nedokáže udržet App Store bez podvodů.