Rodičovská kontrola je již dlouho dostupná pro Messenger Kids – speciální verzi aplikace určené pro děti mladší 13 let – ale ne pro dospívající. To se nyní změnilo a rodičovská kontrola bude k dispozici v hlavní aplikaci Messenger, když ji používají dospívající ve věku 13 až 18 let.



Pokud máte děti mladší 13 let, měli byste do jejich zařízení nadále instalovat Messenger Kids. Toto je speciální verze aplikace, která vyžaduje, aby všechny kontakty schválil rodič. Díky tomu mohou děti posílat zprávy dospělým pomocí běžné aplikace Messenger – takže mohou být v kontaktu s prarodiči a dalšími schválenými dospělými. Navíc, pokud se dítě rozhodne někoho zablokovat v Messenger Kids, rodiče jsou upozorněni, aby zkontrolovali, zda je vyžadována nějaká další akce. Teenageři mohou používat standardní aplikaci Messenger, ale měli byste je zaregistrovat v Meta’s Family Center.  Funkce se začíná zavádět, momentálně je dostupná v USA, Velké Británii a Kanadě.

Rodičovská kontrola neumožní rodičům číst skutečné zprávy odeslané jejich dospívajícím dětem nebo od nich, ale nyní bude poskytovat pět forem dohledu:

  • Podívejte se, kolik času dospívající tráví v Messengeru
  • Prohlížejte a přijímejte aktualizace seznamu kontaktů v Messengeru dospívajících a také nastavení ochrany osobních údajů a bezpečnosti dospívajících
  • Dostávejte upozornění, pokud dospívající někoho nahlásí (pokud se dospívající rozhodne tyto informace sdílet)
  • Podívejte se, kdo může poslat zprávu dospívajícímu (pouze svým přátelům, přátelům přátel nebo nikomu) – a uvidíte, zda toto nastavení nezmění
  • Podívejte se, kdo může vidět příběhy v Messengeru, a dostávejte upozornění, pokud se tato nastavení změní

Meta říká, že další funkce budou přidány později, stejně jako zpřístupnění rodičovské kontroly ve více zemích.