Aplikace Mapy se za poslední desetiletí výrazně zlepšila, ale jedna funkce, kterou vždy postrádala, je stahování map. Mapy Google a další vám umožňují stahovat mapy, aby byly k dispozici offline.



Tato funkce je nyní k dispozici v iOS 17. Aplikace Mapy vám nyní umožňuje stáhnout si oblast map, kterou si uložíte do svého zařízení, a používat ji zcela offline pro navigaci a  bez připojení k internetu. Offline mapy jsou užitečné při cestách do zahraničí, ale i doma, když se nemůžete spolehnout na dostupnost sítě. Pokud často cestujete přes místa, kde není signál, mít mapy dostupné offline je příjemnou záchranou, abyste věděli, že se neztratíte. Offline mapy také obsahují data POI, jako je otevírací doba. Mapy stažené do vašeho iPhonu budou k dispozici také na Apple Watch, když bude spárovaný iPhone poblíž. Apple Watch neumí stahovat mapy přímo.

Jak stáhnout mapy offline v aplikaci Mapy na iPhonu

  • Chcete-li stáhnout mapu, klepněte na panelu na svůj avatar a stiskněte nové tlačítko Offline Mapy.
  • Vyberte Stáhnout novou mapu.
  • Vyhledejte oblast, kterou chcete stáhnout. iOS automaticky navrhne vaši domovskou oblast.
  • V náhledu můžete upřesnit hranice a aplikace vám řekne, kolik místa budete potřebovat k uložení mapy.
  • Stiskněte tlačítko Stáhnout pro potvrzení a mapa se objeví v seznamu stažených.

Samozřejmě čím větší je oblast, tím větší je velikost stahování. Proces můžete opakovat a stáhnout si tolik různých oblastí, kolik potřebujete. Příjemné je také to, že offline mapy budou automaticky aktualizovány nejnovějšími změnami, jakmile bude k dispozici síť. Stahování probíhá ve výchozím nastavení pouze přes WiFi síť. Nastavení můžete změnit i na stahování přes mobilní data.