I když se iOS 17 nemusí zdát jako velká aktualizace, nová verze přichází s některými zajímavými novými API. Jedním z nich je DockKit, který výrobcům příslušenství umožní integrovat stojany s aplikacemi pro fotografování, čímž se otevře nové možnosti pro tvůrce a filmaře.



Nové rozhraní API pro iOS 17 bylo předvedeno na jedné z relací WWDC 2023. Aplikace pro fotografování mohou ovládat pohyby stojanu. V jednom z příkladů zobrazených společností Apple kamera iPhonu sleduje osobu nebo předmět pohybující se stojanem o 360 stupňů. „Vaše aplikace může automaticky sledovat objekty v živém videu v 360stupňovém zorném poli, převzít přímou kontrolu nad stojanem a další,“ vysvětluje společnost. Apple poukazuje na to, že nové rozhraní DockKit API má mnoho využití kromě snímání videa.

To zahrnuje fitness, podnikání, vzdělávání a zdravotní péči. Dalším skvělým příkladem je aplikace, která pohybuje motorizovaným stojanem podle pohybů rukou uživatele. Další skvělá věc na DockKit je, že funguje s libovolnými aplikacemi využívajícími nativní rozhraní API pro fotoaparáty. To znamená, že většina aplikací nebude muset být aktualizována, aby mohla využívat tuto novou funkci. Ale samozřejmě to vyžaduje kompatibilní stojany.