iOS 17 je nyní k dispozici v beta verzi pro vývojáře a nová aktualizace obsahuje několik změn také pro CarPlay. Aktualizace Apple Music je největší změnou, ale je toho mnohem více.



Hlavní novinkou pro CarPlay v iOS 17 je Apple Music SharePlay. Apple říká, že tato funkce usnadňuje společné poslouchání hudby. SharePlay nyní usnadňuje ovládání hudby v autě všem – dokonce i cestujícím na zadních sedadlech – takže každý může pustit svou oblíbenou hudbu. Apple Music SharePlay se v autě spouští z obrazovky Nyní se přehrává. Klepnutím na ikonu SharePlay vyhledáte blízké kontakty, které používají iOS 17 nebo novější. K dispozici je také QR kód, který může naskenovat každý cestující, aby se snadno připojil k relaci SharePlay.

Naskenování kódu (můžete to vyzkoušet) pomocí vašeho iPhonu vás vyzve k připojení k relaci SharePlay. K dispozici je také možnost povolit nebo zakázat zjišťování blízkých kontaktů.

Pokud používáte iOS 17 na podporovaném iPhonu, můžete nyní při používání CarPlay vyvolat hlasovou asistentku vyslovením „Siri“ namísto „Hey Siri“.

K dispozici je také nová možnost tapety se světlým (nahoře) i tmavým (dole) režimem:

K dispozici je také nový design pro odesílání a přehrávání zpráv. Tlačítka jsou velké a v pravém rohu je přepínač pro zapnutí/vypnutí oznamování zpráv pro tuto konverzaci.