LG Electronics bude jedním z prvních výrobců televizorů, která bude podporovat rozšíření Apple AirPlay, díky kterému budete moci snadno používat ‌AirPlay‌ v televizorech na hotelových pokojích.



V tiskové zprávě (prostřednictvím ZDNET) společnost LG uvedla, že koncem tohoto roku představí televizory LG Pro:Centric Smart Hotel, které obsahují vestavěnou technologii ‌AirPlay‌. „Jedná se o významný pokrok v oblasti zábavy v odvětví cestování a pohostinství a podtrhuje to, jak pečlivě nasloucháme potřebám spotřebitelů, kteří stále více požadují jednoduchý přístup ke svým osobním prostředkům, ať jsou kdekoli,“ řekl Michael Kosla, viceprezident pro pohostinství LG Business Solutions. „Hotely, které tuto funkci nabízejí,  zvýší spokojenost hostů a zároveň se skutečně odliší od místní konkurence.“

LG spolupracovalo s Apple na vytvoření snadno použitelného řešení ‌AirPlay‌. Uživatelé budou moci naskenovat QR kód pro přístup k ‌AirPlay‌, což jim umožní bezpečně přehrávat obsah z ‌iPhonu‌ nebo iPadu na TV v hotelovém pokoji bez potřeby dalšího vybavení. LG říká, že ‌AirPlay‌ bude fungovat na televizorech, které letos vydá, a také na modelech starých rok. Apple na WWDC uvedl, že spolupracuje s vybranými hotely, aby přinesl ‌AirPlay‌ do podporovaných televizorů. Společnost IHG Hotels & Resorts, která provozuje 6 000 míst po celém světě, bude jednou z prvních společností, která bude ve svých hotelech podporovat ‌AirPlay‌.